Om tacksam.nu

Foto: Jennifer Glans för Allers

Jag som startat Tacksam.nu heter Lou Rehnlund. Med Tacksam.nu vill jag dela med mig av de fantastiska erfarenheterna jag haft av att föra in tacksamheten i mitt liv. Det är så enkelt och det fungerar – för alla. Det finns inga ursäkter för att inte vara tacksam. Alla har något de kan vara tacksamma för och när vi börjar fokusera på det vi har i stället för det vi inte har, får vi mer att vara tacksamma för. Och blir lyckligare. Vilka omständigheter vi än lever under, har vi alla makten att välja hur vi förhåller oss till det som sker.
Läs historien om hur jag startade Tacksam.nu

EN METOD FÖR ALLA
Alla kan utöva tacksamhet; från små barn till de äldsta. Det är fullkomligt ofarligt, ger inga som helst biverkningar och du behöver inget mer än en vilja att prova. Och även om du inte tror på det, kommer du märka att du blir gladare av att leva i tacksamhet. Det finns forskning som stöder de positiva effekterna av tacksamhet, bland annat från Harvard Medical School i USA. Där kan man se hur effekterna även påverkar den mentala hälsan i positiv rikting hos människor med psykiska problem. Läs mer om forskningen här

MIN HISTORIA
Jag växte upp i ett dysfunktionellt hem och led under många år av ångest, panikångest, depression och social fobi. Men jag bestämde mig för att inte bli ett offer och för att behålla en positiv attityd till livet, vad som än hände. När jag kom i kontakt med tacksamheten såg jag hur mitt liv konkret förändrades i positiv riktning. Du kan läsa om min uppväxt här

MIN YRKESBAKGRUND
2009 startade jag Sveriges första modellagentur för människor med funktionsnedsättningar. Den fick ett stort genomslag i media och jag blev tvungen att ta plats i morgonsofforna under en period då jag led av social fobi. Detta har lärt mig att man klarar betydligt mer än vad man tror och att rädsla inte behöver vara ett hinder för att uppnå det man vill. Efter det har jag huvudsakligen arbetat med att stärka människor, bland annat i verksamheten Självkänsla för livet som jag grundat. Jag håller kontinuerligt grupper och föreläsningar, senast som verksamhetschef på Hjärnkoll Stockholm.

Jag började min yrkesbana som journalist och har efter det huvudsakligen arbetat med kommunikation, bland annat i det egna företaget Wonderland Productions under 8 år.

UTBILDNING
Jag har två examina i kommunikation från Beckmans Designhögskola (dåvarande reklamlinjen 3 år) och IHR – Institutet för högre reklam- och kommunikationsutbildning på Stockholms Universitet. Utöver det har jag läst grundkurs i KBT (Kognitiv beteendeterapi) , TBA (Tillämpad beteendeanalys) ACT (Acceptance and commitment therapy), Basmedicin 1 , CTI – The Coaches training Institute 150 h, samt är certifierad Yoga Allience yogalärare 200 h. Jag har även varit volontär i Rädda Barnens föräldratelefon och volontärcoach i Svenska Kyrkan, där jag haft stödsamtal med människor i kris.

Här kan du läsa några artiklar om mig:

Utnämnd till en av Näringslivets superkommunikatörer 2018

Lite om min yrkesbakgrund

Intervju på Honk Please

Min personliga berättelse på MIND

Intervju i tidningen NEURO

Artikel om Funki models

Funki models i Finland

Funki models i Aftonbladet

Funki models i Sydsvenskan

Intervju i SR om social fobi

Föreläsning om Unga och hemmasittande i UR